Jongensvereniging Samuel

Wie zijn wij?

Wij zijn jongens in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar (groep 8 tot en met de 2e klas van het voortgezet onderwijs).

Wat doen wij?

Wij komen een keer per week bij elkaar in het verenigingsgebouw van de kerk. Wij denken aan de hand van thema’s na over allerlei dingen die dagelijks op ons afkomen. Je kan dan denken aan thema’s als oorlog en vrede of brood en spelen. Rond zo’n thema organiseren wij een aantal avonden waarbij het thema vanaf verschillende kanten wordt bekeken.

Altijd staat wel de Bijbel centraal. Vanuit Gods Woord wordt ons verteld hoe wij in de wereld moeten staan. Dat valt soms niet me, maar het is toch altijd weer verassend hoe actueel de Bijbel nog is!

Verder hebben wij in de kerk een eigen zolder, eigenlijk meer een werkplaats, waar wij allerlei leuke dingen maken. Omdat we de beschikking hebben over veel verschillende gereedschappen, kunnen we ook van alles doen. We maken met elkaar verschillende werkstukken, maar je kan ook met eigen ideeën komen. De leiding kan je helpen om jouw idee uit te werken.

Naast deze avonden hebben we nog een aantal avonden met een andere invulling. We doen met elkaar een survival, we voetballen met elkaar of we nodigen iemand uit die over een bepaald onderwerp veel weet.

Wanneer?

Elke donderdag om 19:30 uur.  De verenigingsavond is wekelijks van half acht tot negen uur (behalve als er vakantie is).
Het seizoen begint eind september en loopt tot begin april.

Vind je het leuk?

Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit stukje en de foto’s? Als je in onze leeftijdsgroep valt, ben je van harte welkom om eens een avondje mee te kijken.