“Onderzoekt de Schriften”
Mannenvereniging van de Gereformeerde Gemeente te Lisse

Naar de mannenvereniging?


Mogen we u een vraag stellen?
Hoeveel keer maken we dat niet mee. Er wordt gebeld, er staat een enquêteur voor de deur.
Nu is het een vraag via de site van Salemkerk……………….. van de mannenvereniging:

Komt u naar de Mannenvereniging?
U zegt: “Daar heb ik geen tijd voor.” Waaraan besteedt u uw tijd?
U zegt: “Wat moet ik daar doen?” Nou, u brengt als het goed is uw oren en uw mond mee.
U zegt: “Het zal wel een oubollig gebeuren zijn.” Áls dat al zo is, krijgt u gelegenheid daar verandering in aan te brengen.

Ik weet niet of het iets voor me is.
Dat kunt u het best beoordelen als u geweest bent. Het zou best kunnen, dat u “verkocht” bent als u komt. Met elkaar - leden van hetzelfde huisgezin – spreken we over onderwerpen die u direct raken. Bijbelse onderwerpen, kerkgeschiedenis, actuele onderwerpen. Aan de hand van Gods Woord proberen we een weg te vinden voor alles wat in deze tijd op ons en onze kinderen afkomt.

Vergaderen ligt me niet zo!
Dat begrijpen we. Vandaar dat de Mannenvereniging meer een gesprekskring is. We wisselen gedachten uit. We proberen naar de diepere betekenis van de Bijbel af te dalen. We denken na over feiten en omstandigheden waarmee we in ons dagelijks leven worden geconfronteerd. We luisteren naar elkaar. We proberen elkaar te helpen en richting te bepalen.

Hoe lang duurt zo’n avond?
We komen altijd op dinsdag bij elkaar. Van 20.00 uur tot 22.00 uur. We beginnen gezellig met een kop koffie. Het gaat om contact, onderzoek, de bespreking en saamhorigheid. Niet in de hoeveelheid woorden ligt de kracht van de mannenvereniging, maar in het actief en serieus bezig zijn voer een thema of persoon uit de Bijbel, de kerkgeschiedenis etc.

Waarom zou ik…………?
Is het voor u nog steeds een vraag? Probeer het eens! U zult er geen spijt van krijgen.

U BENT VAN HARTE WELKOM!

secretaris:  gromijn@kliksafe.nl